NOVICE

Utrinki iz delavnice "Projekti energetskih prenov stavb in projekti postavitve sončnih elektrarn - Združujemo izkušnje iz Slovenije in Hrvaške"
25. april 2024

V hotelu Zonar Zagreb je 23. aprila 2024 v organizaciji Inštituta za javno-zasebno partnerstvo v sodelovanju s Hrvatsko komoro arhitekta potekala delavnica z naslovom "Projekti energetske obnove zgradb in projekti postavljanja sončnih elektrarn - Skupne izkušnje iz Slovenije in Hrvaške". Dogodek je združil številne strokovnjake in udeležence iz obeh držav, ki so izmenjali znanja in izkušnje o trajnostnem razvoju in uporabi zelene energije.

Preberi več
TRAJNOSTNO POSLOVANJE IN PRAVO, 12. 6. 2024
24. april 2024

Uvajanje trajnosti na vseh področjih je v letu 2024 velik izziv, saj nova EU t.i. trajnostna direktiva nalaga poleg številnih obveznosti (npr. poročanje) tudi milijonske kazni za podjetja.

Konferenca bo potekala 12. 6. 2024 v Modri dvorani, Zdravniški zbornici. Več informacij in prijave najdete TUKAJ

Preberi več
Umetna inteligenca in pravni izzivi, 20. in 21. maj 2024
24. april 2024

Umetna inteligenca posega v vsa področja našega življenja, na katerih delujejo pravniki. Sprejeti so številni novi pravni akti na ravni EU in tudi v Sloveniji. Na konferenci bodo podane osnove umetne inteligence s strani strokovnjakov z Instituta Jožef Stefan, prikazane bodo nove pravne podlage.

Preberi več
Spletni seminar: Upravljanje z energijo v javnem sektorju 024
19. april 2024

Vabimo vas, da se 8. maja ob 10.00 udeležite brezplačnega webinarja na temo učinkovitega upravljanja z energijo v javnem sektorju, s poudarkom na obnovljivih virih energije, kjer bo predaval tudi dr. Boštjan Ferk.

Preberi več
FAMOZNO APRILSKO SREČANJE S PREDAVAJOČO GOSTJO PETRO FERK
15. april 2024

V aprilu Društvo FAM organizira srečanje na Dolenjskem, kjer bo tokrat gostitelj EKO GREEN.

Preberi več
PREGLED ODPRTIH DINAMIČNIH NABAVNIH SITEMOV
15. april 2024
Na platformi S-Procurement so objavljeni številni dinamični nabavni sistemi (DNS), ki predstavljajo dolgoročno nabavno tehniko, pri kateri lahko ponudniki oddajo prijavo za sodelovanje cel čas trajanja DNS. Spodaj vam posredujemo seznam objavljenih DNS, zato izkoristite to edinstveno poslovno priložnost!
Preberi več
OBISK POSLOVNIH PARTNERJEV V LIZBONI
27. marec 2024

Pretekli teden smo imeli priložnost obiskati naše poslovne partnerje v Lizboni. Bilo je uspešno srečanje, kjer smo poglobili naše dosedanje sodelovanje in načrtovali prihodnje korake. 

Preberi več
Subjekti iz tretjih držav se ne morejo sklicevati na določbe Direktive o javnem naročanju – novo mnenje generalnega pravobranilca Anthonyja Michaela Collinsa
14. marec 2024

V zadevi C-652/22 je višje upravno sodišče Hrvaške (Visoki upravni sud Republike Hrvatske) na Sodišče Evropske unije vložilo predlog za sprejetje predhodne odločbe, in sicer glede obrazložitve okoliščin, v katerih lahko javni naročniki zahtevajo popravke ali pojasnila od ponudnikov po izteku roka za oddajo ponudb.

Preberi več
Javni razpis za sofinanciranje izgradnje novih naprav za proizvodnjo električne energije iz sončne energije na javnih stavbah in parkiriščih za obdobje 2024 do 2026
1. marec 2024

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je objavilo javni razpis za sofinanciranje izgradnje novih naprav za proizvodnjo električne energije iz sončne energije na javnih stavbah in parkiriščih za obdobje 2024 do 2026.

Preberi več
DELAVNICA: KAKO NAČRTOVATI PROJEKTE POSTAVITVE SONČNIH ELEKTRARN NA JAVNIH OBJEKTIH IN POVRŠINAH
16. februar 2024

V ponedeljek, 12. 2. 2024, je v Ljubljani potekala brezplačna delavnica na temo: Kako načrtovati projekte postavitve sončnih elektrarn na javnih objektih in površinah, ki jo je organizirala družba Borzen v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Inštitutom za javno zasebno partnerstvo. 

Preberi več